Connect with us

WSP

Nu bjuder WSP in Skellefteborna till sina toppmoderna lokaler: “Siktet är inställt på att växa”

Den 10 juni smäller det.
Då bjuder konsultföretaget WSP in sina samarbetspartners till öppet hus i sina nya toppmoderna lokaler mitt i centrum.
“Vi expanderar och står inför en stor rekrytering nu”, säger Patrik Rönnmark, avdelningschef på Skellefteåkontoret.

Hösten 2021 flyttade konsultjätten in i fastigheten Hjorten på Nygatan 42 i hjärtat av Skellefteås stadskärna. På grund av pandemin har invigningen av de nyrenoverade lokalerna på 1000 kvadratmeter fått vänta.
– Vi ser fram emot att äntligen få visa upp vår verksamhet och våra nya lokaler som vi är extremt nöjda med, säger Patrik Rönnmark.

Den 10 juni bjuder företaget in allmänheten till en eftermiddag fylld av mingel, tilltugg, tävlingar och tipsrundor. Samtidigt ges den som är nyfiken på företaget chansen att få en inblick i hur en arbetsdag på kontoret kan se ut, ställa frågor till medarbetarna och ta del av spännande projekt som WSP har på gång.


Vill utöka personalstyrkan med 30 procent
WSP är en av världens största rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling med runt 55 000 medarbetare varav 4150 i Sverige. Företaget utvecklar alltifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och alla typer av industrier. På kontoret i Skellefteå arbetar i dag 60 ingenjörer och samhällsutvecklare. Nu siktar bolaget på att växa och accelererar sin rekrytering, i nuläget med betoning på roller inom hållbar industri- och samhällsbyggnad.
– Hela Skellefteå expanderar och det känns som rätt tillfälle för oss att hänga med på tåget och utöka personalstyrkan. I våra nya kontorslokaler finns plats för ytterligare medarbetare, säger Patrik Rönnmark.
Det bästa med att jobba på WSP är variationen av projekt och kollegorna. Vi har bland annat en trivselgrupp och hittar på många roliga aktiviteter tillsammans som klättring, innebandy och grillkvällar.

“WSP är med på de flesta roliga jobb i Skellefteå. I stort sett alla hus som är över fyra våningar högt har vi hjälpt till med.”


Alltid i händelsernas centrum
Som samhällsutvecklare har WSP ett finger med i spelet i de flesta projekt runt om i Skellefteå med nya bostadsområden, industrier, skolor, vägprojekt och byggnader som till exempel Sara kulturhus, Northvolt Ett och Floraskolan.
Stort fokus läggs på hållbarhetsfrågor i WSP:s projekt.
– Träbyggnad ligger oss varmt om hjärtat men en klok kombination av olika byggnadsmaterial kan ibland ge den bästa lösningen för långsiktig hållbarhet.
Det är många spännande arbeten på gång som ska bemannas från Skellefteåkontoret.
– Vi arbetar bland annat med New Boliden i olika förprojekt och förstudier för deras olika anläggningar, deras arbete ligger i framkant när det gäller elektrifiering, 5G, hållbarhet med mera, vilket gör det till ett extra intressant samarbete för oss.

 I det spektakulära projektet Brf Guldläge där HSB och NCC bygger moderna bostadsrättslägenheter i centrala Skellefteå finns konsultbolaget också med på ett hörn.
– WSP är med på de flesta roliga jobb i Skellefteå. I stort sett alla hus som är över fyra våningar högt har vi hjälpt till med, säger avdelningschefen.
Något annat intressant som är på gång är ett förprojekt av ett nytt  reningsverket på Rönnskär. Där kommer flera discipliner att behövas inom både mark, bygg, process och installation.
– Då får vi god nytta av att alla discipliner finns samlade i samma lokaler, menar Rönnmark.

 

Program för invigningen:

13.00 Öppet Hus invigs

13.20 Vätgas – Framtidens energikälla? 

13.40 Akustik 

14.00 Regionchefen har ordet 

14.30 Kulturhuset 

15.00 Lakningsverket 

15.30 Vi är Management

 

WSP söker hela tiden nya medarbetare. Skicka gärna in en spontanansökan!

Detta  är en annons från WSP

 

Copyright © skellefteaworks.se.