Connect with us

Aktuellt

Därför växer WSP i Skellefteå

Konsultföretaget WSP fortsätter att växa, inte minst i Skellefteå. Nu behöver de nyanställa och här är förklaringen till varför de expanderar.

Inom bara några få år har omsättningen för WSP Sverige fördubblats och Skellefteåkontoret vill inte vara sämre. Trots ett speciellt år med en rådande pandemi fortsätter avdelningen i Skellefteå att växa rejält inom flera olika områden.

– Vi har vunnit ett flertal större upphandlingar, fått nya spännande uppdrag och bibehåller många kunder vi redan har. Vi har ett högt förtroende och erbjuder en bred kunskap inom en rad olika områden, säger Mikael Viklund, gruppchef elteknik, som en förklaring till tillväxten.

Nytt lokalt tjänsteutbud
El och VVS är två områden som WSP i Skellefteå växer inom. Även deras managementgrupp, som erbjuder beställarstödjande tjänster som projektledning, byggledning, kontrollansvarig PBL, expanderar. Miljöfrågor och hållbarhet är ett annat område som WSP är skickliga inom och nu har företaget rekryterat lokala resurser till avdelningen Environmental. De erbjuder bland annat miljöutredningar inom förorenad mark och vatten, tjänster som tidigare sköttes av WSP nationellt.
– En annan förklaring bakom tillväxten är att det händer så otroligt mycket nu i Skellefteå, då det byggs mycket, vilket gör att vi också får en skjuts i alla våra verksamheter, säger Jacob Wikner, chef för managementgruppen.

Unik kompetens
Några av de lokala kunderna är bland andra Boliden, AlimakHek, Skellefteå kommun och PEAB. Till exempel är WSP involverade i bygget av ett nytt lakverk på Rönnskär, i Kulturhuset och Northvolt.
– Vår unika kompetens gör att vi kan delta i alla delar av samhällsutvecklingen. Från tidiga analyser och undersökningar till genomförande, underhåll och förvaltning, säger Mikael Viklund.

Fortsätter att anställa
Som en följd av tillväxten behöver WSP fortsätta att anställa. På Skellefteåkontoret jobbar just nu ett 60-tal personer i en bra mix av kvinnor och män, äldre och yngre. Till exempel letar WSP efter konstruktörer, uppdragsledare och projektledare. En glädjande siffra vad gäller rekrytering är att hela 94 procent av WSP:s medarbetare rekommenderar andra att jobba på företaget.
– Det är vi mycket stolta över, men vi slår oss inte till ro utan jobbar kontinuerligt med vår medarbetarutveckling och de karriärmöjligheter som finns, säger Mikael Viklund.

3 anledningar – därför växer WSP i Skellefteå just nu

1. Har kompetens att delta i alla delar av samhällsutvecklingen. Från analyser till genomförande, underhåll och förvaltning.

2. Det byggs mycket i Skellefteå och WSP är en naturlig partner i den utvecklingen.

3. Har ett komplett utbud av tjänster inom transport och infrastruktur, fastigheter och byggnader, industri, energi och miljö.

Här behöver WSP anställa:

El och VVS:

Söker bland annat konstruktörer och uppdragsledare.
https://karriar.wsp.com/jobs/996164-konstruktor-och-uppdragsledare-inom-elkonstruktion-till-wsp-norrland
https://karriar.wsp.com/jobs/996456-konsult-till-wsp-inom-varme-ventilation-och-sanitet

Management:

Söker bland andra projektledare och byggledare.
Samhällsbyggnad
Söker uppdragsledare och mättekniker

Det här är en annons från WSP

Copyright © skellefteaworks.se.

Wordpress Developer