Connect with us

Aktuellt

“Jag vill aldrig tumma på att vara en bra förälder”

Många resor, fasta arbetstider och krångligt att ta ledigt? Det är att svårt att vara heltidsarbetande förälder i många yrken. På iTid gör man allt för att skapa en balans i livet för sina anställda.

Jenny Furtenbach är systemvetare med en magister i industriell logistik, cykelnörd och tvåbarnsmamma. Något som går utmärkt att kombinera på hennes arbetsplats iTid.
– På en del arbetsplatser är man styrd att jobba vissa tider. Här planerar vi vår tid själva och såklart utifrån kundens behov. Jag har möten jag behöver vara med på men före och efter möten så kan jag styra tiden själv.

På iTid jobbar konsulter specialiserade på bland annat planering, digitalisering/automatisering, hållbarhetsfrågor och styrning av olika flöden. Kontor finns i Luleå, Umeå, Sandviken och Skellefteå – där Jenny jobbar. På hennes tidigare jobb var det mer styrt. Där var hon alltid tvungen att vara på jobbet mellan 9 och 5. Om hon skulle vara ledig för ett läkarbesök till exempel behövde hon kolla med både kolleger och chefen innan.
– På iTid är det väldigt fritt. Vi planerar tiden själv. Om jag behöver åka på utvecklingssamtal på skolan har jag inga problem att göra det under dagen. Vi har en personlig loggbok men vi behöver inte redovisa varenda timme.

Uppmuntras till träning

Alla som har barn vet hur svårt det kan vara att hinna med jobb, träning, barnens aktiviteter, skjutsning och läxläsning under en normal arbetsvecka. På iTid vill man att det ska gå att kombinera jobb och fritid på ett balanserat sätt.

– Det finns många bra ledningsrutiner här. Vi tillåts inte bara träna, vi uppmuntras till det och har uttalat att vi får träna på arbetstid. Och de veckor jag har barnen kan jag anpassa min mängd jobb. Det ska ju stämma med barnens lektioner i ridning, fiol, konståkning och friidrott.

“Vi har uttalat att vi får träna på arbetstid.”

Och det låter mycket men går faktiskt bra. Nio av tio gånger hinner Jenny både laga middag och äta med barnen innan aktiviteterna.

– För mig är det viktigt att kunna kombinera föräldraskapet med jobbet. Jag vill aldrig tumma på att vara en bra förälder. Arbete är en del av livet och del av förutsättningen för att vara en bra förälder. Om man blir en sämre förälder för att jobbet kräver för mycket, då vet jag inte om det är ett bra jobb.

Fakta om iTid
Grundades 2004 i Luleå och har växt organiskt efter Norrlandskusten. De har fyra kontor – i Luleå, Skellefteå, Umeå och Sandviken. På iTid finns konsulter som är specialiserade på planering, verksamhetsutveckling, LEAN production, digitalisering/automatisering, hållbarhetsfrågor och styrning av material-, produktions- och informationsflöden.

Den här sidan är en annons från iTid

Copyright © skellefteaworks.se.

Wordpress Developer