Connect with us

Aktuellt

Doldisföretaget i Skellefteå levererar produkter till hela världen

Få vet vilka de är. Ändå omsätter de över 100 miljoner och har i över 15 år haft stora kunder som ABB, Komatsu, Renholmen och Alimak.

Det är troligt att du inte hört talas om FeRex tidigare. Även om de funnits i mer än 15 år är det inte ett företag som gör så mycket väsen av sig. Men de har mycket att vara stolta över.

Strategiskt placerat, mellan Piteå och Skellefteå, jobbar ungefär 50 personer dagligen. Jobben flödar in genom bra samarbeten med större företag som ABB, Komatsu, Alimak och Renholmen. Stora kunder som Komatsu har höga krav och vill ha ständiga förbättringar och FeRex utvecklas gärna tillsammans med kunderna.

Anette Lindgren, platschef på FeRex

– Det gäller att alltid vara under utveckling och se hur vi kan förbättra oss. På det viset har vi också behållit våra samarbetspartners, säger Anette Lindgren, platschef på FeRex.

En anledning till FeRex framgång är mångsidigheten i företaget. Här finns många olika kompetenser samlade. De har till exempel en stor bredd inom laserskärning, målning, montering, CNC-bearbetning och robotsvetsning.

– Det finns en otrolig kunskap i huset. Här kan vi göra hela processen, alltifrån att skära/bocka plåt till att svetsa, bearbeta och slutligen galva eller måla slutprodukten. Vilket innebär att vi inte är beroende av att andra ska tillhandahålla tjänster. Du kan få en färdig produkt. Och vårt nätverk av leverantörer gör att vi kan lösa det mesta.

Levererar till hela världen
Just svetsning är en av FeRex specialiteter där de levererat produkter till andra delar av världen.
– Svetsning är ett hantverk. Och vi är duktiga på det! Vi fick tidigare en förfrågan av en kund där vi skulle producera dörrar som skulle skeppas till Ryssland. Det skulle för oss innebära 12-13 000 timmar av svetsning. Vi har även levererat en 50 meter bred garageport till Australien, för Megadoors räkning, och de ställverk som ABB beställt av oss finns nu i Japan.

“Det är viktigt här uppe att vi stärker bygden och behåller jobben.”

På FeRex ser man stora fördelar för kunderna att jobba med leverantörer som finns lokalt. Då gäller det också att hålla maskiner uppdaterade och anpassade. Därför har de investerat i en ny, stor maskin som är helt unik. Ett fräsverk som har ett 10-metersbord. Det gör att det går att beställa stora jobb även lokalt.

– Det är viktigt här uppe att vi stärker bygden och behåller jobben. Det är lätt att flytta tillverkningsprocesser utomlands för att pressa ner priserna. Där försöker vi föra dialog med våra uppdragsgivare så vi kan utveckla oss och fortsätta med våra fina samarbeten. I de här tiderna då många varslar behöver vi nu anställa fler.

Om FeRex
FeRex är ett komplett verkstadsföretag med kompetens att ta din idé från ritbordet till färdig produkt. Deras breda maskinpark innefattar utrustning för laserskärning, bockning, fräsning, svarvning, manuell svetsning, robotsvetsning och ytbehandling.

FeRex är en mekanisk verkstad i Byske. Strategiskt placerad vid E4 mitt emellan Skellefteå och Piteå. I den 8000 m² stora verkstadslokalen arbetar idag ca 50 anställda.

Just nu söker FeRex ny personal!

Svetsare/Montör, Maskinarbetare eller Programmerare/Operatör svetsrobot.

Läs mer om jobben här

Det här är en annons från FeRex

Copyright © skellefteaworks.se.